Elektrolyytit

Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 15 tuotetta

Hevosen elektrolyytit

Horse & Riderin valikoimasta löydät laadukkaat elektrolyytit hevoselle. Elektrolyytit ovat tärkeitä hevosen hyvinvoinnille ja suorituskyvylle, erityisesti kuumina päivinä ja intensiivisen harjoittelun aikana kun hevonen hikoilee paljon.

Elektrolyytit, kuten natrium, kalium, kalsium ja magnesium, ovat välttämättömiä hevosen nestetasapainon ja lihasten toiminnan ylläpitämiseksi. Hikoilun aikana hevonen menettää merkittäviä määriä näitä tärkeitä suoloja, joten niiden riittävä saanti on tärkeää hevosen palautumisen sekä hyvinvoinnin kannalta.

Hevosen ruumiinlämmön säätely

Elektrolyytit ovat keskeisiä hevosen ruumiinlämmön säätelyssä ja nesteytyksessä. Hevonen voi hikoilla fyysisen rasituksen aikana jopa 10-15 litraa tunnissa. Hikoilu kuluttaa aina runsaasti vettä ja jatkuu lähes muuttumattomana, vaikka menetettyä nestettä ei korvattaisikaan. Tämä johtaa nopeasti nestehukkaan ja dehydraatioon, mikä vaikuttaa hevosen suorituskykyyn.

Hikoillessaan hevonen menettää hikeen liuenneena merkittävän määrän suoloja ja kivennäisaineita eli elektrolyyttejä (natrium, kloridi, kalium, magnesium, kalsium). Hevosen hiki on plasmaa väkevämpää, “suolaisempaa,” eli hiessä on enemmän siihen liuenneita aineita kuin plasmassa. Tästä syystä hevonen menettää hikoillessaan suhteessa enemmän suoloja ja kivennäisaineita kuin ihminen, jonka hiki on veriplasmaa laimeampaa.

Jos runsaan hikoilun aiheuttama nestehukka korvataan juomalla pelkkää vettä, solun ulkoisen nesteen suolapitoisuus saattaa laskea huomattavasti jo lyhyen ajan sisällä. Tämän seurauksena solut ottavat sisäänsä nestettä ja tästä johtuva hermosolujen turvotus saattaa aiheuttaa mm. lihaskramppeja.

Elektrolyyttejä ei voi tankata hevoselle varastoon. Syöttämällä hevoselle elektrolyyttejä ennen kovia treenejä, kilpailua tai pitkää kuljetusta voidaan kuitenkin varmistaa hevosen nestetasapainon olevan kunnossa kilpailutilanteessa tai kuljetuksessa.

Hikoilun vaikutus ja veden tarjonta

Hikoilu kuluttaa joka tapauksessa aina runsaasti vettä ja hevonen alkaa nopeasti kärsiä nestehukasta, jota seuraa dehydraatio eli kuivuminen, jos juomavettä ei ole saatavilla tai hevosta ei saada juomaan. Hevosen halu juoda heikkenee, kun janontunne lakkaa hyvinkin nopeasti suorituksen jälkeen, jos vettä ei ole saatavilla. Hevoselle onkin hyvä tarjota kohtuullinen määrä haaleaa vettä heti harjoituksen päättymisen jälkeen. Sitä voi tarvittaessa maustaa ripauksella esim Mashia.

Valitse paras elektrolyytti hevosellesi

Oikean elektrolyytin valinta riippuu hevosesi aktiivisuustasosta ja yksilöllisistä tarpeista. Valikoimastamme löydät:

  • Jauhemaiset elektrolyytit: Helppo sekoittaa hevosen juomaveteen tai rehuun.
  • Nestemäiset elektrolyytit: Nopea imeytyminen ja kätevä annostelu.
  • Pasta-muotoiset elektrolyytit: Kätevä matkalla tai kilpailuissa. Annostellaan tuubista.

Kaikki valikoimamme elektrolyytit ovat huolella valittuja, jotta voimme tarjota sinulle ja hevosellesi parasta laatua. Meillä on useita tunnettuja ja luotettuja brändejä, jotka takaavat, että hevosesi saa tarvitsemansa elektrolyytit turvallisesti ja tehokkaasti.

Equine America Apple Lytes on suosittu hyvän maittavuuden sekä hyvin matalan sokeripitoisuuden ansioista. Loistava hinta-laatusuhde!

Tutustu valikoimaamme ja löydä paras elektrolyytti hevosellesi. Meiltä saat asiantuntevaa asiakaspalvelua, joka auttaa sinua löytämään sen oikean valinnan hevosesi hyvinvoinnin tueksi.