Raipat


Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 17 tuotetta

Horse & Riderin valikoimassa monipuolisia raippavaihtoehtoja erilaisille ratsastajille ja hevosille.
Kun etsit raippaa vaikkapa kouluratsastukseen, esteille, maastoon tai  juoksutukseen sekä maastakäsittelyyn, meiltä löydät etsimäsi. Ratsastuksessa oikeanlaisen raipan valinta voi vaikuttaa sekä ratsastajan että hevosen suoritukseen ja mukavuuteen.

Millainen on hyvä kouluraippa?
Kouluraippoja löytyy monenlaisia ja ne ovat yleensä 100–130 cm pitkiä. Joskus 90cm pituinen raippakin on riittävä. Sopivan mittainen raippa valitaan hevosen koon sekä herkkyyden että ratsastajan mieltymyksen mukaan.
Jos sinulla on iso hevonen, pitkä raippa on helppo sekä vaivaton käyttää ja voit vain kevyesti koskettaa hevosen takaosaa, liian pitkä raippa puolestaan voi olla vaikea pitää hallitusti kädessä, jolloin se voi häiritä varsinkin herkkää hevosta.

Kouluratsastuksessa tarkkuus ja hienovaraisuus ovat avainasemassa. Hyvä kouluraippa on kevyt, mutta silti kestävä ja niiden ergonominen muotoilu varmistaa optimaalisen käyttömukavuuden. Kädessä raipan tulee tuntua tasapainoiselta ja pysyä hyvin otteessa, joka tekee sen käytöstä miellyttävää ja hallittua.

Esteratsastuksessa käytetään useimmiten lyhyttä raippaa
Esteraippa on apuväline este- ja kenttäratsastuksessa, joissa nopeus ja tarkkuus ovat avainasemassa. Esteraippa on lyhyt, yleisimmin noin 60 cm pitkä raippa, joka on helppo vaihtaa ratsastajan kädessä puolelta toiselle, oikealle tai vasemmalle.
Hevosta voidaan pyytää eteenpäin kevyelläkin kosketuksella tai hevosta voidaan myös ohjata raipan avulla koskettamalla hevosta lavalle eli satulan eteen.

Horse & Riderin valikoimasta löydät perinteisiä ja hauskoja, esimerkiksi halloween teemaan sopivia täydellisesti ratsastajan käteen istuvia raippoja.

Myös lapsilla käytössä oleva raippa on aina lyhyt kun opetellaan apujen käyttöä eikä ratsastajan käsi ole vielä riittävän vakaa.

Hevosen juoksuttaminen raipan avulla
Juoksutusraippa on tärkeä työväline hevosten koulutuksessa ja harjoittelussa maastakäsin.
Juoksutusraipat ovat pituudeltaan yleisimmin 1,8 – 2 metriä ja niissä on pitkä häntä/ naruosa. Pitkällä juoksuttamiseen tarkoitetulla raipalla hevosen ohjaaminen ympyrällä on turvallista. Hevonen on raipan avulla helppo opettaa liikkumaan eteenpäin ympyrällä kevyellä kosketuksella sekä ääniavuilla.
Hyvä juoksutusraippa on kevyt ja vakaa kädessä. Ne ovat tavallista pitkää kouluraippaa hiukan paksumpia.

Suosittu ja kätevä malli on laadukas ja kestävä Fleckin teleskooppi Carbon raippa, joka on erittäin kevyt kädessä ja menee pieneen tilaan myös tallissa tai reissussa.

Suositut geeliraipat
Meiltä löydät laadukkaat ja suositut QHP.n geeliraipat, joiden käsiosa on erinomaisen pitävää ja pehmeää geelimateriaalia. Geeliraippoja löytyy pitkiä 90 ja 100 cm malleja sekä 65 cm pitkiä esteraippoja.
Geeliraippa on super mukava kädessä söpöt värit piristävät päivää.

QHP:ltä löytyy laaja valikoima erilaisia raippoja, useissa eri väreissä.

Suomen ratsastajainliiton säännöt ratsastuskilpailuissa käytettäviin raippoihin:

  • Urheilijalla voi olla ratsailla ollessaan vain yksi raippa.
  • Puomityöskentelyssä ja hypätessä raipan maksimipituus 75 cm.
  • Urheilija voi käyttää max. 120 cm pitkää raippaa ratsastaessaan valvotussa verryttelyssä.
  • Poniratsastajien ja lapsiratsastajien raipan maksimipituus on aina 75 cm.

Fleck on ratsastajien kestosuosikki
Fleck on tunnettu ja arvostettu saksalainen raippamerkki, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita raippoja ratsastajille eri tarkoituksiin.

Fleckin raipat tunnetaan korkeasta laadustaan ja kestävyydestään. Ne valmistetaan huolellisesti valituista materiaaleista, kuten laadukkaasta nahasta, hiilikuidusta tai kevyestä muovista, ja niiden viimeistely on tarkkaa. Fleck panostaa raippojensa muotoiluun ja teknisiin ominaisuuksiin. Niissä saattaa olla esimerkiksi ergonominen kahva, joka tarjoaa ratsastajalle optimaalisen otteen ja käsituntuman.