Ötökkäloimet

Kesän ja syksyn inhottavin harmi on ilta-auringossa parveilevat polttiaiset, lämpiminä kesäpäivinä hevosia puolestaan piinaavat paarmat ja kärpäset. Horse & Riderin tuotevalikoimasta löydät parhaat QHP, Bucas, Kentucky ja Presteq ötökkäloimet. Löydät myös malleja jotka suojaavat hevosia UV-säteilyltä sekä hevosen vartalon ja kaulan kauttaaltaan peittäviä ja hyvin paikoillaan pysyviä ihottumaloimia.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 23 tuotetta

Ötökkäloimi suojaa hevosia hyönteisten aiheuttamilta iho-oireilta

Suojaa hevosesi polttiaisilta, kärpäsiltä ja paarmoilta hyönteisloimen avulla. Sinne tänne lentelevät hyönteiset ärsyttävät ja stressaavat hevosia ja hyönteisen pistot aiheuttavat inhottavaa kutinaa, iho-oireita ja allergisia reaktioita. Yleisimpiä reaktioita ovat ihon laikukas turvotus ja kutina.
Hevosten suojaaminen hyönteisiltä on tärkeää niiden hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Helppo ja edullinen keino on loimittaa hevonen hyönteisloimella sen ulkoillessa laitumella tai tarhassa.

Horse & Riderin ötökkäloimi valikoimassa on loimia sekä irroitettavalla- että kiinteällä kaulakappaleella. Loimet on valmistettu ohuesta tiheä verkkoisesta kankaasta, joka on pehmeä hevosen karvaa vasten. Ohut verkko päästää hyvin ilman loimen läpi, eikä hiosta hevosta, hyönteisloimien vaalea väri heijastaa auringonsäteitä pois hevosesta eikä ime lämpöä.

Mitkä ötökkäloimet sopivat herkkäihoisille hevosille?

Erityisesti Kentucky Mesh Fly Ötökkäloimi sopii herkkäihoisille hevosille, loimi suojaa hevosta täydellisesti ötököiltä ja lisäksi sen yksityiskohdat on suunniteltu häiritsemään hevosta mahdollisimman vähän. Kentucky Mesh Fly ötökkäloimessa on kolmiosuljin, joka lieviettää painetta hevosen rintakehässä ja säässä sekä on erittäin miellyttävä päällä myös hevosen liikkuessa laitumella. Loimi on valmistettu tiheästä strukturoidusta verkkokankaasta, joka pitää hyönteiset loitolla, verkko on erittäin vahvaa sekä kestävää ja kangas on sisäpuolelta litteä, joten se tuntuu pehmeältä hevosta vasten.
Kentucky Mesh ötökkäloimi on anatomisesti muotoiltu ja se palaa oikeaan asentoon myös piehtaroinnin jälkeen. Loimen harjan, rintakehän ja hännän alue on vuorattu sileällä polyester kankaalla hankauksen välttämiseksi.

Ötökkäloimi pysyy hevosen päällä hyvin sen liikkuessa eikä häiritse hevosta sen laiduntaessa

Hyönteisloimet ovat kevyitä pukea ja loimien kestävät kiinnikkeet on helppo ja nopea laittaa kiinni. PresTeq SmartProtection Fly Sheet Ötökkäloimi on hyvä valinta esimerkiksi yötä päivää laiduntavalle hevoselle, loimessa on huippuunsa hiottu mukavuus ja suojaavuus. Hyönteisloimen kaulakappale on pitkä, hevosen päähan ulottuva ja etukiinnikkeet sijaitsevat loimen sivuilla, etteivät ne hankaa hevosen ryntäitä.Loimessa on myös mahaläppä joka suojaa hevosen vatsan hyönteisiltä.
PresTeq loimen joustava kangas ryntäiden ja sään kohdalla antaa hevoselle liikkumatilaa. Loimen häntäläpän suuri koko ei ole pelkästään optimaalista suojaa varten, vaan se myös mahdollistaa yhdessä anatomisen ShapedTEQ ominaisuuden kanssa hännän vapaan liikkumisen.

 

Miten kesäihottumahevonen tulee suojata?

Hevosen kesäihottuma on inhottava vaiva. Hevosten yliherkkyysreaktio muodostuu hyönteisten altistuessa sylkiproteiinille hyönteisten purressa hevosta. Oireita ovat voimakas kutina joka hevosen hangatessa ihoaan johtaa ihotulehduksiin. Hevosen suojaaminen ihottumaloimella tulee aloittaa ajoissa, jo ennen hyönteisten ilmaantumista. Oireet ilmenevät useimmiten etenkin hevosen päässä, hännässä, harjassa selässä ja vatsan alueella, joten hevonen tulee suojata erityisen hyvin näiltä alueilta.
Ihottumaloimi antaa hevoselle optimaalisen suojan hyönteisiä vastaan, hevonen on myös loimitettuna lähes koko kesän ajan, joten loimen tulee olla mukava eikä se saa hangata hevosta.

QHP Eczema Hoodie Ihottumaloimi antaa hevoselle myös 90% UV-suojan. Loimessa on vatsaläppä kolmella hihnalla, kaulakappale ulottuu hyvin päähän ja korville on oma leikkaus.
QHP Eczema Ihottumaloimi suojaa hevosen vatsan täydellisesti ja joustavasta materiaalista valmistettu loimi myötäilee hyvin hevosen liikettä. QHP Eczema loimesta löytyy koot myös pikkuponeille.

Miten suojata hevonen pieneltä kesäsateelta ja hyönteisiltä?

Sadeötökkäloimi on täydellinen valinta lämpimiin sateisiin, kesäpäiviin sekä alku-  syksyn tai kevään vaihteleviin sääoloihin. Vedenpitävä selkäosa ja kaulakappale suojaa hevosen selkää ja niskaa kastumiselta, kun taas mesh verkkokangas pitää huolta riittävästä tuuletuksesta ja suojaa hevosta ötököiltä. Täydellistä suojaa polttiaisilta ja sateelta antaa QHP Anti-Fly Combo Ötökkäloimi Vedenpitävällä selkäosalla.

Horse & Riderin asiantunteva myymälä henkilökunta auttaa sinua valitsemaan hevosesi tarpeita parhaiten palvelevan hyönteisloimen. Olemme rakentaneet myymälä- ja verkkokauppa valikoimamme parhaiksi havaituista hyönteis- ja ihottumaloimista.

Meiltä löydät myös hevosen päätä ja silmiä suojaavat ötökkähuput sekä turpaverkot jotka suojaavat hevosen turpaa auringolta, hyönteisiltä ja siitepölyltä.