Satulahuovat

Satulahuopa toimii ohuena pehmusteena hevosen ja satulan välissä.
Laadukas satulahuopa on hengittävä ja hyvin istuva, se estää satulaa hankaamasta hevosen selkää. Horse & Riderin valikoimasta löydät täydellisesti sinun ja hevosesi tyyliin sopivan satulahuovan.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 31 tuotetta

Satulahuovan tärkeimmät ominaisuudet:
Suojaa ja jakaa satulan painetta
Satulahuopa pehmentää ja jakaa satulan tuomaa painetta hevosen selässä. Se vähentää hankausta ja auttaa satulan paikallaan pysymisessä hevosen liikkuessa.

Hengittävä materiaali
Parhaat satulahuovat on valmistettu hengittävistä materiaaleista, jotka imevät kosteuden hevosen hikoillessa ja myös kuivuvat nopeasti. Hengittävä ja laadukas satulahuopa ehkäisee hikoilun ja hankauksen aiheuttamaa ihoärsytystä hevosen selän alueella.

Hyvä istuvuus
Hyvin istuva ja täydellisesti hevosen selän anatomian mukaisesti valmistettu satulahuopa pysyy hyvin paikoillaan ja auttaa myös satulan paikoillaan pysymisessä. Hyvin muotoiltu satulahuopa ei paina hevosen säkää tai selkärankaa.

Koulu- ja estehuovan erot

Koulu- ja estesatulahuovan leikkaus ja muotoilu poikkeavat toisistaan.

Koulusatulahuopa on pitkä ja se ulottuu koulusatulan pitkän siiven alapuolelle. Koulusatulahuopa antaa lisäpehmennystä ja suojaa hevosta koko koulusatulan alueelta.

Estehuopa on lyhyempi ja se on muotoiltu myötäilemään estesatulan muotoa. Estesatulahuopa antaa liikkumavaraa hevosen lapojen alueella, mikä on tärkeää esteitä hypätessä-

Valikoimassamme lähes kaikista satulahuovista löydät niin koulu-, kuin estemallin.

Satulahuovan puhtaanapito
Satulahuopa tulee kuivattaa aina käytön jälkeen sekä puhdistaa säännöllisesti. Huopaan jäänyt lika- tai karvat voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai hankaumia. Voit käyttää karvojen poistoon sukaa ja suosittelemme huopien pesuun hellävaraista loimenpesuainetta. Muista noudattaa huopien pesuohjeita. Puhdas satulahuopa on hellävarainen hevoselle ja tyylikäs osa ratsukon huoliteltua kokonaisuutta.

Satulahuovat parhailta merkeiltä

Valikoimastamme löydät parhaat ja suosituimmat huopamerkit.
Equilinen satulahuovat on valmistettu napakasta kankaasta, joka on pehmeä hevosta vasten ja pysyy täydellisesti paikoillaan. Equilinen huovat ovat pitkäikäisiä, ne säilyvät kauniina ja tyylikkäinä sekä kestävät hyvin pesua.

Kentucky satulahuovat ovat valmistettu täydellisesti kosteutta siirtävistä ja hengittävistä materiaaleista. Kentucky huopien säkätila ja muotoilu on äärimmäisen hyvä, huopa muotoutuu hevosen selkään täydellisesti ja antaa hevosen säälle ja rangalle hyvän tilan liikkua.

Eskadron satulahuovat on pehmeästä materiaaleista valmistettuja ja tyylikkäitä, monissa malleissa on myös hengittävä verkko selkärangan kohdalla, joka antaa myös liikkumatilaa. Materiaalit myös hylkivät hyvin likaa.

Horse & Rideriltä löydät myös tyylikkäät QHP,  Dyon ja Mattes satulahuovat, sekä valkoiset kisahuovat.
Mattesilta tilattavissa on myös pehmeitä satulahuopia lampaankarvalla.
Valitse mieleisesi väri, pidätkö klassisista tummista väreistä vai haluatko ilahduttaa itseäsi pirteän pinkillä satulahuovalla?