Tallikengät

Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 19 tuotetta

Tallikengät ovat tärkeä osa ratsastajan ja tallinpitäjän arkea

Hyvin istuvat tallikengät ovat välttämättömät, jotta päivän puuhat tallilla sujuvat mukavasti eivätkä jalat väsy niin helposti. Ergonominen muotoilu ja hyvät kiinnitykset takaavat, että kengät istuvat täydellisesti jalkaan, ehkäisten hiertymiä ja tukien jalkoja pitkissäkin työpäivissä. Useimmilla tallikengillä voit myös hypätä satulaan tallitöiden lomassa.

Hengittävät ja kevyet materiaalit

Tallilla työskentely voi olla fyysisesti vaativaa, joten kengät, jotka hengittävät hyvin, auttavat pitämään jalat kuivina ja raikkaina. Kevyet materiaalit puolestaan vähentävät jalkojen rasitusta, jolloin jaksat paremmin keskittyä päivän askareisiin.

Tallilla tarvitaan kenkiä, jotka kestävät monenlaisia sääolosuhteita. Talvella mukavuutta lisää kun jalassa on lämpimät ja vedenpitävät kengät, kun taas kesällä kevyet ja ilmavat jalkineet ovat paras valinta.

Tallikengiksi voi soveltua myös kumisaappaat kun niissä vain on hyvin tukeva pohja ja hyvä lesti. Ariat Kelmarsh kumpparit sopivat loistavasti niin tallille kuin kisareissuilla sadepäivän pelastajaksi.
Suositut ovat myös Ariat Telluride H20 kengät jotka pitävät myös vetta ja niissä on erinomainen pohja sekä tukeva lesti.

Mukavuutta kenkiin tuo myös vaihtoehto valita malli naruilla, vetoketjulla tai täysin ilman, jolloin kengät vedetään vain nopeasti jalkaan ja menoksi.

Kengät tuovat myös suojaa ja tukea

Tallikengissä on usein vahvistettu kärki ja tukeva pohja, jotka suojaavat jalkoja raskailta esineiltä ja epätasaisilta pinnoilta. Tukeva pohja antaa myös hyvän pidon liukkailla alustoilla, mikä lisää turvallisuutta tallilla liikkuessa.

Turvakengät ovat usean tallityöntekijän sekä hevosen hoitajan suosiossa, sillä ne suojaavat varpaita äkkinäisiltä tilanteilta, jos hevonen saattaa vaikka pelästyä ja hypätä vahingossa varpaille. Siinä turvakengät pelastavat pahemmalta jäljeltä. Useissa turvakengissä on myös paksumpi pohja, joka suojaa naulan päälle astumisilta.

Useat tallille soveltuvat kengät sopivat hyvin myös ratsastukseen. Tärkeää olisi huomioida, että silloin kengissä on riittävästi kantaa sekä tukeva nilkka. Muista katsoa myös ratsastuskenkävalikoimamme!