Ratsastuskypärät

Ratsastajan tärkein varuste on sopivan kokoinen ja hyvin istuva ratsastuskypärä.
Ratsastuskypärä suojaa ratsastajan päätä onnettomuustilanteessa, turvallisuuden lisäksi se voi olla kaunis ja persoonallinen yksityiskohta. Horse & Rideriltä löydät mm. Samshield, OneK, FairPlay, OneK, Charles Owen ja Uvex ratsastuskypärät

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään 1–34 of 87 hakutulosta

Ratsastuskypärä on ratsastajan tärkein varuste

Kypärän tärkein tehtävä on suojata ratsastajan päätä vammoilta tapaturmatilanteissa ja hevosen selästä tiputtaessa. Ratsastuskypärä vaimentaa päähän kohdistuvia iskuja ja niiden voimaa, joka auttaa vähentämään vakavien vammojen riskiä.

Turvallinen kypärä on aina muodissa ratsastuksessa

Ratsastaessa tulee käyttää aina kypärää, tilanteesta ja olosuhteista riippumatta. Ratsastuskypärän tulee täyttää ajantasaiset turvastandardit, sen tulee olla CE-merkitty ja kilpailuissa kypärän tulee olla VG1 tai PAS015- tai Snell-merkitty (tai vastaava kuin VG1).

Hyvän ratsastuskypärän rakenne ja materiaalit on suunniteltu siten, että kypärä antaa tehokkaan suojan ratsastajan pään alueelle. Lisäksi  turvallinen kypärä voi olla tyylikäs ja persoonallinen osa ratsukon tyyliä..

Hevosten kanssa yllättäviä tilanteita voi sattua myös maastakäsin ja kypärän käyttöä kannattaa harkita myös esimerkiksi hevosen lastaustilanteissa tai nuoria hevosia käsitellessä.

Milloin ratsastuskypärä pitää uusia?

Ratsastuskypärä tulee uusia jokaisen tippumisen jälkeen sekä tilanteissa, joissa kypärään kohdistuu muuten kova isku. Kypärä suositellaan vaihtamaan uuteen vähintään viiden vuoden välein, jotta turvaominaisuudet säilyvät. Pidä hyvä huoli kypärästäsi ja kypärä tulee säilyttää kuivassa paikassa, suojassa kosteudelta.

Miten löydän hyvin istuvan ratsastuskypärän?

Ratsastuskypärä on turvallinen ratsastajalle kun löydät juuri omaan päähäsi hyvin istuvan kypärän. Sinulle sopiva ratsastuskypärän koko selviää parhaiten sovittamalla eri kokoisia, mallisia ja merkkisiä kypäriä. Oikean kokoinen kypärä istuu tasaisesti pään ympärillä puristamatta erityisesti mistään, silti ollen tarpeeksi napakka. Ratsastuskypärän tulee olla tasaisesti keskellä päätä, ei asetettuna takaraivolle eikä se saa heilua nopeissakaan liikkeissä.
Ratsastuskypärän tulee suojata ohimoa, otsaa ja niskaa.

Nykyään useilla kypärävalmistajilla on erilaisia sisuksia, joilla kypärä sovitetaan ratsastajan päähän sopivaksi. Näitä ratsastuskypärän sisuksia saa myös ostettua erikseen, ne voi pestä ja kypärä pysyy raikkaana pidempään

Ratsastuskypärä on varuste, johon ei voi varata kasvuvaraa, vaan sen täytyy olla hyvin istuva ja pysyä paikallaan, jotta se suojaa ratsastajan päätä ratsastajan pudotessa.

Säädettävät ratsastuskypärät

Ratsastuskypäriä löytyy myös säätömekanismilla, joka mahdollistaa kypärän sovittamisen vielä tarkemmin ratsastajan päähän. Ympärysmittaa säätämällä saadaan kypärään hiukan kasvuvaraa tai saadaan lisätilaa kypärän alle puettavalle ohuelle pipolle.
Kaikissa ratsastuskypäröissä on myös säädettävä leukahihna.

Mikä on MIPS – ratsastuskypärä?

Usean kypärän ominaisuuksissa kerrotaan MIPS lyhenteestä, MIPS lyhenne tulee sanoista Multi-Directional Impact Protection System. Tämä ominaisuus lisää ratsastuskypärän suojauskykyä iskuissa joiden seurauksena päähän kohdistuu kiertoliikettä. Mahdollinen kiertoliike tippuessa saattaa vaikuttaa aivoihin ja lisää vammautumisriskiä.

MIPS kypärän rakenteessa on erillinen, pienikitkainen sisäkuori, joka mahdollistaa kypärän pienen 10-15 millimetrin pyörimisliikkeen pään ympärillä, tämä ohjaa tietynlaisten iskujen haitallisen energian pois ja vähentää aivokudoksiin kohdistuvaa rasitusta.

MIPS- ominaisuus ei ole ratsastuskypäröissä pakollinen, mutta se tuo hyvää lisäsuojaa.

Ratsastuskypärän lippa antaa lisäsuojaa

Ratsastuskypärän lipan tehtävä on antaa lisäsuojaa ratsastajan otsalle tiputtaessa tai kaaduttaessa, lisäksi se suojaa, sateelta, roiskeilta sekä auringonvalolta ulkona ratsastettaessa.
Isolla aurinkolipalla varustellut ratsastuskypärät suojaavat ratsastajaa myös sivusta tulevalta auringonvalolta ja häikäisyltä. Kypärän lippa ja sen koristelut tuovat myös kivoja yksityiskohtia ratsastajan ratsastustyyliin. Usealla ratsastajalla saattaa olla kisakypärä erikseen ja tällä hetkellä ratsastuskypärä aurinkolipalla on erittäin suosittu malli kaikilla merkeillä.

FairPlay ratsastuskypärät ovat moderneja ja turvallisia hyvän hintalaatusuhteen kypäriä

FairPlayn innovatiiviset, erittäin kevyet ja tehokkaalla ilmanvaihtojärjestelmällä varustetut kypärät ovat modernisti ja kauniisti muotoiltuja. FairPlay kypärissä on säätömekanismi joka takaa täydellisen istuvuuden ja syvyyden säädön, kypärissä on sisäpuolella irrotettava ja helposti pestävä verkkovuori. Turvalliset FairPlay kypärät on valmistettu vaimentamaan iskuja täydellisesti ja ne ovat CE VG1 turvallisuusluokiteltuja.

OneK ratsastuskypärät ovat tyylikkäitä  ja erittäin testattuja

OneK- ratsastuskypärät tunnetaan tyylikkäästä muotoilusta ja erittäin tehokkaasta turvallisuustestauksesta. Kypärällä on kolme ulkokuoren kokoa johon sovitetaan ratsastajan päähän sopiva sisus jota on saatavilla eri kokoisina sekä soikeana, että pyöreämpänä mallina.
OneK-kypärät valmistetaan polykarbonaatista ja etukäteen ABS-yhdistelmäruiskuvalettuun ulkokuoresta joka yhdistetään EPS-päällysteeseen. Korkealuokkainen EPS-päällyste takaa kypärälle täydellisen iskunkestävyyden

Samshield korkealaatuinen ja turvallinen ratsastuskypärä josta voit kustomoida juuri tyyliisi sopivan kokonaisuuden

Samshield ratsastuskypäröiden ulkokuori on valmistettu äärimmäisen vahvasta polykarbonaatista jota myös ovat moottoripyöräkypäröissä käytetään. Sisäkuori on valmistettu vaihtelevan tiheyden omaavasta polystyreenistä, mikä tarjoaa paremman iskun aiheuttaman energian hajauttamisen.

Samshield ratsastuskypärässä on kolme eri kokoista kuori vaihtoehtoa, johon on saatavilla viisi erikokoista sisusta soikeassa tai pyöreässä muodossa.
Voit valita valmiin kypärän valikoimastamme tai kustomoida juuri sinun tyyliisi sopivan ratsastuskypärän myymälässämme.

Uutuutena Samshieldiltä on tullut valikoimaamme Samshield 2.0 entistä paremmalla ilmanvaihdolla, turvallisemmalla materiaaleilla sekä naarmuuntumattomalla pinnoitteella.
Tutustu Samshield 2.0 ratsastuskypäriin täällä. Malli on hieman erilainen kuin 1.0 joten tästä voit löytää itsellesi täydellisen Samshield kypärän jos aiemmin mallit eivät ole sopineet omaan päähäsi.

Uutuus Charles Owen kypärä nyt MIPS.sinä

Uusi Charles Owen Kylo Gloss Mips Ratsastuskypärä on sertifioitu kolmen kansainvälisen turvallisuusstandardin mukaisesti. MIPS-tekniikka tekee kypärästä entistä turvallisemman vaihtoehdon. Uutta Owenin vanhempiin malleihin verrattuna on myös mm. säätömekanismi ja irroitettava konepestävä sisus ja joustava lippa.

Tervetuloa sovittamaan meille lukuisista erilaisista ratsastuskypärämalleista itsellesi juuri sopiva ja turvallinen kypärä!