Ratsastussaappaat

Oikein valitut ratsastussaappaat voivat tehdä ratsastuskokemuksesta huomattavasti miellyttävämmän ja turvallisemman. Panosta laatuun ja mukavuuteen, ja muista huoltaa saappaat säännöllisesti niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Onko valintasi koulu- tai estesaappaat, pehmeät tai kovat ratsastussaappaat? Löydät varmasti itsellesi sopivat saappaat laajasta valikoimastamme.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 31 tuotetta

Kuinka valita käyttööni parhaiten sopivat ratsastussaappaat?

Ratsastussaappaiden valinta voi olla haastavaa, mutta oikeanlaisten saappaiden löytäminen on tärkeää ratsastajan mukavuuden, turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta. Olitpa sitten koulu- tai esteratsastaja, aloittelija tai kokenut, tässä oppaassa käymme läpi, miten valita juuri sinulle parhaiten sopivat ratsastussaappaat.

Kouluratsastussaappaat vs. estesaappaat

Kouluratsastussaappaat ovat yleensä kovitetut varresta ja hieman korkeammat, mikä antaa vakautta ja tukea jalan ja nilkan alueelle. Ne ovat usein klassisen tyylikkäät ja useimmiten saatavilla mustana tai ruskeana. Estesaappaat taas ovat pehmeämmät, joustavammat ja matalammat, tarjoten enemmän liikkuvuutta ja joustavuutta hypyissä. Pehmeät ratsastussaappaat ovat myös yleisin valinta ratsastussaappaaksi saappaiden mukavuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Mitä eroa hinta tekee ratsastussaappaisiin?

Kalliimmat ratsastussaappaat ovat usein valmistettu laadukkaammista materiaaleista, kuten aidosta nahasta, ja tarjoavat paremman istuvuuden, pohjan ja kestävyyden. Nahkaiset ratsastussaappaat muotoutuvat jalkaan ajan myötä, mikä lisää mukavuutta.
Edullisemmat vaihtoehdot, kuten keinonahkaiset ratsastussaappaat, ovat hyviä aloittelijoille ja harrastajille, mutta ne eivät välttämättä kestä pitkään usean hevosen ratsastamista päivässä.

Ratsastussaappaiden kustomointi ja suunnittelu on erityisten suosittua ja saat saappaistasi juuri oman näköisesti. Usein suunnitellaan saappaat erityisesti kisakäyttöön ja silloin panostetaan mm. swarovski yksityiskohtiin. Meillä on valikoimassamme italialainen saapasmerkki DeNiroBoots, jotka valmistetaan käsin Italiassa.

Autamme mielellämme suunnittelemaan unelmiesi ratsastussaappaat.

Miksi maksaa saappaista enemmän?

Laadukkaat ratsastussaappaat tarjoavat paremman tuen, kestävyyden ja mukavuuden. Ne voivat parantaa ratsastajan suorituskykyä ja vähentää jalkojen ja nivelten rasitusta. Jos ratsastat säännöllisesti, investointi hyviin saappaisiin voi maksaa itsensä takaisin pidemmällä käyttöiällä ja paremmalla käyttökokemuksella.

Hyvät ensimmäiset ratsastussaappaat

Hyvät ensisaappaat ovat mukavat, kestävät ja helppohoitoiset. Meiltä löydät suositut QHP:n ja Mountain Horsen ratsastussaappaat joista löytyy myös edullisemman hinnan keinonahkaisia sekä nahkaisia ratsastussaappaita.

Lasten tai aloittelevan ratsastajan saappaat

Lasten ja aloittelevien ratsastajien saappaat tulisi olla edulliset ja kestävät. Keinonahkaiset saappaat ovat usein hyviä vaihtoehtoja. Merkeistämme esimerkiksi QHP ja Mountain Horse tarjoavat laadukkaita ja edullisia vaihtoehtoja lapsille ja aloittelijoille. Lasten ratsastussaappaat on suunniteltu erityisesti kasvaville jaloille, ja ne tarjoavat usein säädettäviä ominaisuuksia paremman istuvuuden takaamiseksi.

Talviratsastussaappaat

Talviratsastuksessa lämpimät jalat ovat välttämättömyys. Parhaat talviratsastussaappaat ovat vuorilliset, vedenpitävät ja hyvin eristetyt. Nahkaiset ratsastussaappaat, joissa on lämmin vuori, tarjoavat sekä mukavuutta että suojaa kylmältä. Varmista, että valitset saappaat, jotka sopivat hyvin ja joissa on tarpeeksi tilaa paksuillekin sukille tai lampaankarvapohjallisille.

Kustomoi unelmiesi ratsastussaappaat

DeNiro tarjoaa mahdollisuuden kustomoida saappaat omien mittojen mukaan. Tämä voi sisältää valinnan eri materiaalien, värien ja lisävarusteiden välillä. Näin saat saappaat, jotka istuvat täydellisesti ja vastaavat tyylillisiä mieltymyksiäsi.

Saappaiden huolto

Ratsastussaappaat kannattaa puhdistaa säännöllisesti kostealla liinalla ja nahkasaippualla. Nahkaiset saappaat on hyvä myös rasvata, jotta ne pysyvät pehmeinä ja joustavina. Talviratsastussaappaat kannattaa kuivata huoneenlämmössä, ei suorassa lämmössä, jotta ne säilyvät hyväkuntoisina.

Oikeaoppinen pukeminen ja riisuminen

Ratsastussaappaat kannattaa pukea ja riisua huolellisesti välttääkseen materiaalin sekä vetoketjun venymistä tai vaurioitumista. Käytä apuna kenkälusikkaa ja vältä kiskomasta saappaita jalkaan tai pois liian voimakkaasti. Muista käyttää myös varrensuoristajia! Varrensuoristajilla estät saappaiden varren painumisen kun saappaat eivät ole käytössä.

 

Oikein valitut ratsastussaappaat voivat tehdä ratsastuskokemuksesta huomattavasti miellyttävämmän ja turvallisemman. Panosta laatuun ja mukavuuteen, ja muista huoltaa saappaat säännöllisesti niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Olipa valintasi sitten koulu- tai estesaappaat, pehmeät tai kovat ratsastussaappaat, löydät varmasti itsellesi sopivat saappaat laajasta valikoimastamme.