Pintelit ja patjat

Pintelit ovat monikäyttöiset, ne suojaavat hevosen jalkoja ratsastuksen aikana ja niitä voidaan käyttää myös monipuolisesti jalkojen hoidossa.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 17 tuotetta

Pintelit ovat monikäyttöiset, ne suojaavat hevosen jalkoja ratsastuksen aikana ja niitä voidaan käyttää myös monipuolisesti jalkojen hoidossa.

Pintelit kääritään hevosen jalkoihin etujalkoihin polvista alaspäin vuohisen alaosaan saakka ja takajaloissa selkeästi kintereen alapuolelta vuohisen alaosaan asti.
Pinteleiden alle laitetaan ohuet ja pehmeät pintelipatjat tuomaan lisäsuojaa tai yöksi talliin paksummat tallipatjat.

Kuinka pintelit kääritään?

Pintelöinti voi vaatia alkuun hieman harjoittelua, opettele aloittamaan pintelöinti oikeasta kohtaa, niin että pintelöinti päättyy jalan yläosaan. Pintelin tarran tulisi sijoittua jalan ulkopuolelle osoittamaan taaksepäin. Pinteleiden leveys ja pituus vaihtelee hieman ja hevosten jalat ovat eri kokoisia, parhaan lopputuloksen saa pienellä harjoittelulla.

  • Aloita kääriminen puhtaasta ja kuivasta jalasta.
  • Aseta halutessasi alle pintelipatja, kääri pintelipatja jalan ympäri niin että se istuu tasaisesti jalkaa vasten.
  • Aloita pintelöinti jalan keskikohdasta.
  • Kääri ensin kaksi kerrosta päällekkäin, jotta pinteli kiinnittyy hyvin paikoilleen. Etene alas vuohista kohti ja pintelöi niin tasaisesti kuin mahdollista.
  • Kun vuohisen alue on pintelöity huolellisesti jatka käärimistä tasaisesti ylöspäin.
  • Mikäli pinteliä tarvitsee kiristää pintelöinnin aikana, tee se jalan etupuolella, jotta et vahingoita jalan takaosassa sijaitsevia jänteitä. Ole tarkkana että paine säilyy tasaisena koko pintelin alueella.
  • Pintelin lopetus tulee sijoittua jalan ulkosyrjälle, tarrakiinnityksen tulee osoittaa taaksepäin.

Pintelit ratsastukseen

Pintelit tarjoavat hevosen jaloille suojaa ja tukea. Pintelit ovat hyvä vaihtoehto hevosille, joilla suojat eivät meinaa pysyä paikallaan tai ne aiheuttavat hankaumia. Pintelit ovat myös tyylikäs osa ratsukon varusteita, ratsastukseen sopivia fleecepinteleitä löytyy useita eri värejä.

Pintelipatjat asetetaan hevosen jalan ympärille pinteleiden alle ja ne tuovat lisäpehmustetta ja suojaa jaloille. Hyvät pintelipatjat siirtävät hyvin kosteutta ja pitävät hevosen jalat kuivana treenien ajan.
Laadukkaat pintelipatjat ovat kestävästä materiaalista valmistettuja, ne on helppo pestä ja ne kestävät usean vuoden käyttöä. Pintelipatjojen ilmava materiaali estää hevosen jalkoja kuumenemasta liikaa treenin aikana.
Pitkät pintelipatjat sopivat myös kuljetukseen lääkehauteen tekoon.

Pintelit ja tallipatjat

Fleece- ja vilapintelit sopivat myös erinomaisesti tallipatjojen tai lampaanvillojen kanssa käytettäväksi.
Tallipatjat ja erityisesti villapatjat hoitavat hevosen jalkojen turvotuksia tehokkaasti, villaa voidaan käyttää yöksi käärittynä myös rivin hoitoon.