Jalustimet ja jalustinhihnat

Laadukas ja mukavan tuntuinen jalustin sekä sopivaksi säädetty jalustinhihnojen mitta tekee ratsastamisesta mukavaa sekä turvallista. Valikoimastamme löydät vahvat ja laadukkaat jalustinhihnat sekä perinteiset jalustimet että turvajalustimet.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään 1–34 of 83 hakutulosta

Jalustimet ja jalustinhihnat

Laadukas ja mukavan tuntuinen jalustin sekä sopivaksi säädetty jalustinhihnojen mitta tekee ratsastamisesta mukavaa sekä turvallista. Valikoimastamme löydät vahvat ja laadukkaat jalustinhihnat sekä perinteiset jalustimet, että turvajalustimet.

Jalustimien ja jalustinhihnojen tehtävä

Satulaan kiinnitettävät, säädettävät jalustinhihnat ja niihin kiinnitettävät jalustimet ovat olennainen osa ratsastusta ja ratsastajan turvallisuutta. Jalustinmitta säädetään sopivan pituiseksi jalustinhihnoilla ja ratsastajan jalka/päkiä lepää ja hakee tukea jalustimelta. Jalustimet antavat ratsastajalle vakautta ja auttavat säilyttämään tasapainon ratsastaessa.

Jalustimet myös auttavat ratsastajaa istumaan tasaisesti ja symmetrisesti sekä jakavat ratsastajan kehonpainon molemmille jaloille ja jalustimille. Jalustimet auttavat pysymään tasapainossa ja mukailemaan hevosen liikkeitä kaikissa askellajeissa.

Jalustinhihnojen säätö

Jalustinhihnojen pituutta säätämällä säädetään myös ratsastajan jalkojen asentoa ja kehon painopistettä. Lyhyet jalustimet auttavat ratsastajaa nousemaan kevyeen, sekä esteistuntaan. Pitkät jalustimet puolestaan mahdollistavat jalan laskeutumisen suorana pienemmässä kulmassa hevosen kylkiä pitkin maata kohti, jolloin paino on ratsastajan istuinluilla ja ratsastajan jalka voi vaikuttaa hevoseen rentona laajemmalla alueella.

Liian pitkäksi tai lyhyeksi säädetty jalustinhihna häiritsee ratsastajan tasapainoa ja vaikeuttaa apujen käyttöä. Sopivan mittaisessa jalustimessa ratsastajan jalka lepää rentona ja joustavana jalustimen päällä ja kantapäät on helppo laskea kevyesti alas maata kohti.

Jalustinhihnat

Hyvät jalustinhihnat valmistetaan nahasta. Laadukas nahka on pehmeä materiaali, jota on helppo pitää puhtaana, eikä se vauriota satulaa tai hankaa ratsastajan jalkoja. Hyvin huollettuna nahkaiset jalustinhihnat ovat pitkäikäiset sekä kestävät ja ne säilyttävät hyvän jouston.
Synteettiset jalustinhihnat on valmistettu nylonista ja päällystetty pehmeällä nahalla hankauksen välttämiseksi. Nylonista valmistettujen jalustinhihnojen etu on materiaalin venymättömyys.

Jalustimet

Perinteiset jalustimet
Valikoimamme perinteiset Sprenger jalustimet on ruostumattomasta teräksestä valmistetut. Jalustimet kestävät vuosien käyttöä, klassisesti muotoillut jalustimet ovat ”vanhan ajan” jalustimia huomattavasti kevyemmät. Tukevassa jalustimessa jalka lepää pitävällä ”jalustin tyynyllä.”

Miksi turvalajustin on tärkeä?
Ratsastajan pudotessa hevosen selästä on riskinä, että ratsastajan jalka jää kiinni jalustimeen. Tällöin ratsastaja jää roikkumaan jalasta jalustimeen ja on iso riski jäädä hevosen jalkoihin ja loukkaantua vakavasti.
Tilanteen välttämiseksi on kehitetty erilaisia turvajalustimia.

Nivelletyt turvajalustimet
Turvajalustimia löytyy myös niin sanotusti perinteisen mallisina Nivellettyinä jalustimina, jotka antavat jalustimien nivelten kohdalta periksi ja mahdollistavat jalan luiskahtamisen pois jalustimesta. Nämä jalustimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja nivelen päälle on muotoiltu siisti kumi.

Sivulta aukeavat turvajalustimet
Turvajalustimet, joihin on kehitetty mekanismi, joka avaa jalustimen sivuosan siihen kohdistuessa äkillinen paine. Sivuosan aukeaminen mahdollistaa jalan pääsyn pois jalustimesta.
Jalustimet toimivat optimaalisesti, kun aukeava sivu asetetaan jalan ulkosyrjälle, eli ei hevosta vasten.
Valikoimastamme löydät Acavallon, Samshieldin ja FlexOnin turvajalustimia.

Flex-on jalustimet 

Flex-on jalustimissa on uniikki iskunvaimennusjärjestelmä sekä ergonominen kulmaus, joka säästää ratsastajan nideliä ja jänteitä ratsastuksen aikana. Jalustin sopii täydellisesti ratsastajille joilla on haasteita esimerkiksi alaselän, lonkkien tai nilkkojen kanssa.

Flex-on jalustimia on saatavilla tavallisena sekä turvajalustimena.
Flex-on turvajalustin aukeaa sivulta alhaalta estääkseen jalan jäämistä  kiinni jalustimeen ratsastajan tippuessa hevosen selästä. Erittäin kevyen ja miellyttävän Flex-on jalustimen ”astin” / ”jalustin tyyny” on saatavilla piikeillä tai ilman. Piikit purevat ratsastajan jalkineen pohjaan tuoden täydellisen pidon ja tasapainon jalustimen ja jalan välille.

Flex-on magneeteilla voit tuunata jalustimista täydellisesti tyyliin sopivat. Koriste magneetilla voit tuoda fiilistä glitterillä, eri väreillä tai vaikka suomenlippu magneeteilla.