Talliloimet

Talvikaudella Suomessa talliloimet tulevat ajankohtaisiksi monilla hevosilla, sekä poneilla. Etenkin hevoset, joiden karva on klipattu hyötyvät loimituksesta tallissa. Pehmeä ja lämpöinen talliloimi suojaa hevostasi viileydeltä ja vedolta, tarjoaa lisälämpöä sekä suojaa pölyltä.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 34 tuotetta

Talliloimet on valmistettu pehmeästä sekä hengittävästä materiaalista ja niitä on useampaa eri paksuutta. Talliloimen voi jättää ulkoloimen alle hevosen mennessä tarhaamaan, jolloin se tarjoaa hevoselle erityistä lisälämpöä.

Millainen loimi talliin tulisi valita?

Loimen valintaan ja paksuuteen vaikuttaa tallin lämpötila, vetoisuus sekä hevosen oma kylmänsietokyky. Herkkäihoiselle hevoselle kannattaa valita loimi, joka on mahdollisimman sileää ja pehmeää materiaalia jolloin se ei aiheuta niin herkästi hiertymiä hevoselle.
Erityisesti Kentuckyn talliloimien keinokaninkarvavuori on pehmeä ja miellyttävä hevosta vasten se varaa hyvin lämpöä ja estää hankausta sekä pysyy hyvin paikoillaan.

Horse & Riderin valikoimasta löytyy loimia eri paksuuksilla 0g, 50g, 100g, 150g, 160g 200g ja jopa 300g.

Miten estää talliloimen hankaaminen?

Hyvin istuva, muttei liian tiukka loimi mukautuu hevosen liikkeeseen ja on mukava hevosen päällä. Myös sopivan mittaiseksi säädetyt mahavyöt sekä etukiinnitykset pitävät loimen hyvin paikoillaan, jolloin loimi ei liiku turhaan ja aiheuta hankausta tai valu taaksepäin. Kentuckyn ja Equilinen loimiin on saatavilla myös etuosan leventäjiä, jotka mahdollistavat suuremman säätövaran loimiin.

Joillain hevosilla on kuitenkin erityisen herkkä iho, myös karvan klippaus altistaa esimerkiksi hevosen lapojen ja ryntäiden alueita hankautumiselle. Lapasuoja ja Kentuckyn BIB rintasuojukset suojaavat ihoa hankaukselta tehokkaasti, ne on helppo pukea hevoselle loimen lisäksi ja ne tuntuvat ihanan pehmoiselta hevosen ryntäitä vasten. Lapasuoja puolestaan mukautuu hevosen liikkeisiin hyvin ja on hengittävää ja sileää materiaalia, joka estää loimen hankauksen lapojen ja sään alueella.

Kaulakappale tuomaan lisälämpöä

Kylmään talliin tai klipatulle hevoselle täydellinen loimi on esimerkiksi Wahlsten Larami talliloimi on todella lämmin loimi 200g täytteellä ja kaulakappaleella.
Todella kylmänherkälle hevoselle tai kovilla paukkupakkasilla viilenevään talliin hevoselle voi pukea Kentucky Under Skin Friendly alusloimen kaulakappaleella. Loimen karvavuori luo untuvan kaltaisen eristävän vaikutuksen ja Under Skin loimi on helppo yhdistää ja pukea muiden Kentucky loimien alle.