Romaanit & padit

Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään kaikki 17 tuotetta

Romaanit
Satulan alle sijoitettava romaani jakaa ratsastajan painoa tasaisemmin, vähentää painetta ja tekee hevosen olosta mukavamman. Lisäksi se voi auttaa korjaamaan satulan istuvuuden haasteita, kuten liian leveän satulan aiheuttamaa epämukavuutta. Romaanin ja padin avulla voidaan säätää satulan painopistettä ja asentoa sekä tarvittaessa tarjota lisätukea hevosen selälle.

Milloin romaania käytetään?
Jokaisen hevosen tarve on yksilöllinen, romaanille tai padille voi olla käyttöä seuraavissa tilanteissa:

  • Hevonen on herkkä ja kaipaa lisäpehmustetta tai satulan tuomaa painetta halutaan pehmentää
  • Satulan istuvuuden kanssa on haasteita
  • Padista ja romaanista voi olla hyötyä esimerkiksi nuoren hevosen kasvaessa ja selän muuttuessa jatkuvasti

Mattes romaani on suosittu ja kestävä
Yksi suosituimmista tuotemerkeistä romaaneissa on Mattes. Mattes-romaaneissa on erityinen Correction-ominaisuus, joka mahdollistaa satulan istuvuuden muokkaamisen hevosen selkään sopivaksi. Romaanissa on neljä taskua, joihin voidaan lisätä muotoiltuja huopapaloja tarpeen mukaan. Tämä tekee Mattes-romaaneista erittäin monikäyttöisiä ja soveltuvia erilaisiin satuloihin ja ratsastustyyleihin. Lisäksi Mattes tarjoaa karvaromaaneja, joissa aito lampaankarva jakaa satulan aiheuttamaa painetta tasaisesti. Laadukas lampaankarva säilyy hyväkuntoisena ja kestää käyttöä useiden vuosien ajan oikeanlaisella hoidolla.

Acavallo romaanit
Toinen tunnettu brändi hevosten romaaneissa on Acavallo, joka tunnetaan erinomaisesta suunnittelustaan ja geelimateriaalistaan. Acavallon romaaneissa käytetty geeli jakaa painetta tehokkaasti ja tarjoaa erinomaista tukea sekä ratsastajalle että hevoselle. Valikoimasta löytyy erilaisia padeja, jotka soveltuvat erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi etuosan kohottaja tai takapainoiselle satulalle tarkoitettu kohottaja voi olla hyödyllinen lisävaruste, jos satulan istuvuutta halutaan säätää tarkemmin.

Kuinka valita oikean kokoinen romaani?
Oikean kokoisen romaanin valitseminen on tärkeää, jotta se sopii satulan alle ja hevosen selälle optimaalisesti. Romaanin tulisi asettua muutaman tuuman verran satulan paneelin ulkopuolelle, ja mikäli romaanissa on karvareunus, karvan ei tulisi jäädä satulan paneelin alle. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että romaani ja padi jättävät riittävästi liikkumatilaa hevosen selkärangalle.