Ratsastuskäsineet

Jokaisella ratsastajalla on usein oma suosikkimerkkinsä ratsastushanskoista, joku haluaa mahdollisimman ohuen ratsastuskäsineen joka on kuin toinen iho ja toinen taas toivoo mahdollisimman pehmeää käsinettä. Horse & Riderin valikoimasta löytyy ratsastushanskat juuri sinun makuusi kesälle sekä kylmille talvikuukausille. Meiltä löydät suosituimmat ja laadukkaat ratsastuskäsinemerkit kuten Roeckl, Uvex, Mountain Horse, Wahlsten ja QHP.

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään 1–34 of 39 hakutulosta

Miksi ja milloin ratsastushanskoja pitää käyttää?

Ratsastushanskat ovat osa turvallista hevosten käsittelyä sekä tuovat pitoa ja mukavuutta ratsastaessa. Ratsastaessa ratsastajan kädet ovat ohjien välityksellä suoraan yhteydessä hevosen suuhun ja hyvä ratsastushanska auttaa luomaan ohjastuntumasta mahdollisimman tasaisen ja pehmeän. Pitävä ratsastushanska auttaa ratsastajaa saamaan hyvän otteen ohjista ja estää ohjia valumasta pitkäksi. Lisäksi hyvin istuvat käsineet suojaavat käsiä hiertymisiltä ja rakkuloilta, joita ilman hanskoja ratsastaessa helposti syntyy. Käsineitä tulisi käyttää aina hevosia käsiteltäessä, esimerkiksi hevosta taluttaessa, juoksuttaessa tai lastauksessa voi syntyä äkillisiä tilanteita, joissa hevonen riuhtaisee voimalla. Näissä tilanteissa hyvät hanskat suojaavat käsiä ja sormia ikäviltä hiertymiltä ja palovammoilta. Käsineet myös lämmittävät mukavasti, etenkin talvikuukausina talviratsastushanskat pitävät sormet ja kädet lämpinänä. Nykyään löytyy myös malleja, jotka pitävät täysin vettä ja ratsastajan kädet kuivana.

Millaiset ratsastushanskat sopivat minulle?

Horse & Riderin käsinevalikoimasta löytyy hanskoja eri käyttötarkoituksiin ja vuodenaikoihin. Kesällä ohuet ja hengittävät hanskat ovat paras valinta, talvella kaivataan lämpimiä käsineitä. Tallitöissä, maastossa, katsomossa tai valmentamassa paksummat rukkaset lämmittävät mukavasti.

Ohuet ratsastushanskat:
Suosituimmat mallimme ohuista, kovaan kulutukseen sopivista hanskoistamme ovat Uvex Sportstyle ja Roeckl Grip Ratsastuskäsineet. Molemmat mallit omaavat pitävän gripin avulla erinomaisen pidon ohjista ja ovat äärimmäisen mukavat kädessä. Hanskojen materiaali on hengittävää ja hanskoista löytyy säädettävä tarrakiinnitys.

Mikäli kaipaat kesäkuumalle mahdollisimman ohutta hansikasta, joka antaa kuitenkin täydellistä tuntumaa ohjiin, löytyy meiltä myös malleja joissa on kevyt verkko kämmenselän puolella ja pitävä grip-materiaali siinä kohdin mistä ohjat kulkevat ratsastajan kädessä.

Hengittävä verkkokangas kämmenen selkäpuolella on joustava ja huolehtii ilmanvaihdosta hanskojen sisällä eikä ratsastajan käsi hikoile niin kovasti. Hengittävien kesähanskojen etu on, että ne myös kuivuvat nopeasti käytön jälkeen ja kovassa auringonpaisteessa suojaavat käsiä auringon uv-säteilyltä. Suosituimpia malleja meillä on: Uvex I-Performance, Uvex Sumair ja Reockl Grip Lite, joista kaikista löytyy kevyt verkkokangas kesäpäivien ratsastuskeen.

Myös kierrätysmateriaaleista valmistettu Uvex Vida on valloittanut ratsastajiemme sydämet:
Uvex Vida ratsastushanska on kierrätysmateriaaleista valmistettu uv-suojan omaava käsine.
– Uvex-Vida antaa herkän tuntuman ohjaan ja omaa erittäin hyvän pidon, jopa hansikkaan ollessa märkä.
– Käsineiden valmistuksessa on käytetty laadukkaita kierrätysmateriaaleja kuten Revolutional™ Eco:a.

Ratsastuskäsineet lämpimällä vuorella:
Nykyaikaiset tekniset materiaalit ja microfleecevuori tekevät talvipukeutumisesta myös mukavaa ja käytännöllistä. Paksut talvihanskat, joiden sisällä sormia on mahdotonta koukistaa ovat historiaa, sillä myös talviratsastushanskan tulee olla istuva ja mukava kädessä, jotta ratsastaminen on tehokasta myös talvella. Roeckl käyttää hansikkaissaan ohutta microfleecevuorta, joka on lämmin mutta tarjoaa kädelle hyvän liikkuvuuden ja jouston, Roeckelin talviklassikko onkin Roeckl Grip Talvi Ratsastuskäsine. Uvexin Sportsyle talvihanskat ovat myös saavuttaneet suuren suosion ja hansikas tunnetaankin hyvästä pidosta, istuuvuudestaan sekä erittäin kovaa käyttöä kestävänä hanskana. Tässä mallissa on myös 50g Thinsulate täyte.

Erittäin kylmiin olosuhteisiin sekä kovalla pakkasella ratsastukseen ja tallilla puuhasteluun sopivat myös paksut toppahanskat tai kolmisormihanskat, jossa pikkurillillä ja peukalolla on oma paikkansa mahdollistaen ohjien kädessä pitämisen. Vedenpitäviä talvihanskoja tulee markkinoille myös lisää ja Roeckl Winsford talvikäsineet pitävät täysin vettä sekä suojaavat kylmältä tuulelta.

Kisahanskat:
Ratsastuskilpailuihin pukeudutaan siististi ja kilpailusääntöjen mukaisesti. Kilpailuasuun kuuluvat myös ratsastushanskat, joiden tulee olla kouluratsastuskilpailuissa joko valkoiset tai kisatakin väriset, useimmiten mustat. Kisalookkiin tyylikkyyttä tuo pienet ja kauniit yksityiskohdat, joita kisahanskoista löytyy, kuten pienet timantit hansikkaan kämmenselällä.

Lasten hansikkaat:
Ratsastushanskat ovat myös aloittelevan heppatytön- ja pojan yksi tärkeimmistä varusteista. Kivan väriset ja söpöt hansikkaat ilahduttavat käyttäjäänsä, unohtamatta niiden tuomaa turvallisuutta. Lapset arvostavat usein pehmeitä ja käytössä mukavia hanskoja.