Ratsastushousut

Jokaisella ratsastajalla on omat mieltymyksensä ratsastushousujen suhteen. Onko korkeavyötäröiset ratsastushousut grip paikoilla sinun juttusi vai polvipaikkaiset ratsastushousut matalammalla vyötäröllä? Myös ratsastushousujen materiaaleissa on nykyään paljon valinnan varaa ja se vaikuttaa useamman ratsastajan valintaan, mitkä ovat ne parhaat ratsastushousut

Lue lisää
Kategoriat
Väri
Koko
Ominaisuudet

Näytetään 1–34 of 115 hakutulosta

 Valikoimastamme löydät laajan valikoimat mm. Kingslandin, Pikeurin, Samshieldin, Mountain Horsen, QHP.n, Euro-Starin, Easy Riderin ja The Good Gallopin ratsastushousuja- ja legginsejä, koko- tai polvipaikoilla, grippi- tai mokkapaikoilla.

Ratsastushousujen ja -leggingsien nykypäivän tekniset materiaalit antavat ratsastajalle liikkumavapautta, housujen paikat tuovat pitoa ratsastajan ja satulan välille. Parhaiden ratsastushousujen leikkaus on suunniteltu nimenomaan ratsastukseen sopivaksi eivätkä ne hierrä satulassa istuttaessa ja liikuttaessa. Tekniset materiaalit tuovat myös urheiluhousujen ominaisuuksia erinomaisella hengittävyydellä ja kosteudensiirtokyvyllään, mikä lisää ratsastushousujen mukavuutta sekä käyttöikää.

Millaiset ovat sopivat ratsastushousut?

Sopivien ratsastushousujen tulee olla hyvin istuvat ja materiaalin sopivan joustava jotta se elää ratsastajan liikkeen mukana. Sopivan mittaisten housujen lahkeet yltävät juuri nilkkaan tai hiukan nilkan yläpuolelle. Nykyään ratsastushousujen lahkeet ovat myös joustavat, joten se antaa mahdollisuuden pitää myös eri mittaisia housuja eikä pituus ole niin kriittinen tekijä.

Ratsastushousuja löytyy korkealla sekä normaalilla vyötäröllä. Materiaaleja on monenlaisia joten voit valita pidätkö enemmän napakasta ja tukevasta kankaasta vai haluatko ratsastushousujen olevan kevyet kuin toinen iho?
Parhaiten löydät juuri sinulle sopivan housumallin sovittamalla.

Mikä on polvi- ja kokopaikkaisten ratsastushousujen ero?

Ratsastushousujen paikat tuovat lisäpitoa ratsastajan ja satulan välille. Paikat on valmistettu joko pitävästä grip-kankaasta tai mokkakankaasta.

Kokopaikkaiset ratsastushousut antavat hyvän pidon ja helpottavat satulassa paikallaan istumista sekä auttavat ratsastajan jalkoja pysymään alhaalla ja paikallaan hevosta vasten. Ratsastajat suosivat usein nimenomaan näiden ominaisuuksien takia kokopaikkaisia housuja.

Este- ja kenttäratsastuksessa noustaan usein satulasta kevyeen istuntaan, jolloin suositaan polvipaikkaisia housuja, jotka antavat tilaa liikkua satulassa ja nousta siitä ylös, polvipaikka antaa tukea nimenomaan polven ja alareiden alueelle, joka helpottaa kevyessä istunnassa ratsastamista.

Mikä ihmeen grippipaikka?

Grip-paikkaiset ratsastushousut ovat saavuttaneet hurjan suosion, eikä suotta. Verrattuna perinteisiin mokkapaikkoihin, Grip-paikat mahdollistavat joustavamman ja teknisempien materiaalien käytön, joka tekee ratsastushousuista miellyttävät jalassa kesäkuumallakin.

Grip-paikat on silikonista valmistettua joustavaa ja erittäin pitävää materiaalia, joka antaa ratsastajalle pitoa hevosen selässä istuttaessa, Grip-paikkojen pitävyydessä on eroja, pitävyyteen vaikuttaa paikan koko ja muoto.  Erilaisia Grip muotoja  on yhtä paljon kuin housujakin, housuissa voi olla useita pienen pieniä Grip-kuvioita tai isompia, paksut levymäiset silikonit antavat enemmän pitoa, kun taas pienet harvakseltaan sijoitellut Grip-paikat antavat pientä pitoa, mutta sallivat ratsastajalle enemmän liikkumavaraa satulassa.

Kuluttaako grip-paikkaiset ratsastushousut satulaa?

Laadukkaat ratsastukseen valmistetut Grip-paikkaiset ratsastushousut eivät kuluta satulaa tai jätä siihen jälkiä. Myös housujen paikat kestävät hyvin kulutusta, muista noudattaa housujen pesuohjeita ja takaat pitkän käyttöiän.

Mukavat ja urheilulliset ratsastusleggingsit

Ratsastusleggingsit ovat joustavasta ja teknisestä materiaaleista valmistettuja housuja, jotka antavat ratsastajalle täydellisen mukavuuden ratsastaessa sekä tallipuuhissa. Korkea vyötärönauha pitää legginssit hyvin paikoillaan ja useista malleista löydät housunreideltä kätevän kännykkätaskun johon puhelin sujahtaa helposti.

Yksi suosituimmista leggingsmalleistamme on suomalainen The Good Gallop V-Shape ratsastuslegginssit, jotka on valmistettu kestävyyttä vaalien kierrätetyistä muovipulloista. Legginsseissä on korkea täydellisesti istuva vyötärönauha ja ihana, joustava ja erittäin hengittävä materiaali. Legginssit ovat niin kevyet jalassa, että ratsastuksen lisäks ne sopivatloistavasti kuntosalillekin.

Ratsastushousut ovat myös osa siistiä kilpailuasua

Kilpailusäännöt edellyttävät koulu- este ja maastoesteillä valkoisia ratsastushousuja, meiltä löydät kisahousut koko- ja puolipaikkaisina, yksinkertaisen tyylikkäinä tai kauniilla kimaltavilla yksityiskohdilla viimeisteltyinä.