Equine America Vitamin E & Seleeni 1kg

36,95 

Varastossa

Kysy tuotteesta

Equine America laadukas e-vitamiini ravintolisä hevoselle

E-vitamiini on rasvaliukoinen, antioksidanttivitamiini ja sillä on tärkeä rooli monissa tärkeissä kehon toiminnoissa, mukaan lukien immuunijärjestelmä, lisääntyminen sekä hermojen ja lihasten oikea toiminta.

Seleeni on tärkeä antioksidanttihivenaine. Sillä on tärkeä rooli immuunijärjestelmän asianmukaisessa toiminnassa ja se on useiden selenoproteiinien avainkomponentti. Seleeni ja E-vitamiini ovat erityisen tärkeitä lihasten terveyden ylläpitämisessä.

Näiden kahden avainhivenravinteen antioksidanttinen rooli on erityisen tärkeä kovassa työssä oleville sekä kisahevosille ja -poneille.

Hapetus on prosessi, jossa rasvat, hiilihydraatit ja proteiinit metaboloituvat energian tuottamiseksi. Kuitenkin, kun tämä prosessi kiihtyy, kun energian tarve kasvaa työn aikana, hapetusprosessi ei tee eroa ravinnon rasvojen ja hiilihydraattien välillä, ja kehon tärkeät rakenteelliset ja toiminnalliset rasvat, hiilihydraatit ja proteiinit, kuten soluseinät ja entsyymit, alkavat myös hajottaa näitä. Hapetusprosessin aikana muodostuu vapaita radikaaleja ja muita epästabiileja yhdisteitä, jotka edelleen vahingoittavat solurakenteita, erityisesti tärkeitä toiminnallisia ja rakenteellisia proteiineja ja lipidejä (rasvoja) lihassoluissa.

Antioksidanttien tehtävänä on joko pysäyttää haitallisten vapaiden radikaalien muodostuminen tai käsitellä niitä heti muodostumisen jälkeen ja muuttaa ne vaarattomiksi aineiksi kehossa.

E-vitamiinilla ja seleenillä on tärkeä ja täydentävä rooli antioksidanttiprosesseissa koko kehossa, mikä auttaa suojaamaan lihaksia ja muita kehon soluja oksidatiivisilta vaurioilta.

On muistettava, että liiallinen seleenin saanti voi olla nopeasti myös myrkyllistä ja seleenin sekä E-vitamiinin lisäystä tulee harkita huolellisesti yhdessä muiden seleenilähteiden kanssa hevosen ruokavaliossa.

1kg purkki kestää hevosella 66päivää.

Paino 1 kg (kilogramma)

Viimeksi katsotut tuotteet